Vastgoed

De status van Vastgoed

De status van Vastgoed

Meer dan de helft van de asset managers is neutraal over vastgoed. Van de overige 13 partijen zijn er 9 positief. Alpha Research bekijkt de verschillende meningen van BNY Mellon, Franklin Templeton, HSBC en Kleinwort Benson.

Tags: 

Vastgoedconsensus niet meer positief

De consensus in de database van Alpha Research is de afgelopen maand verschoven richting neutraal. KBC stelt een alternatief voor: vastgoedaandelen. Fidelity onderweegt weer.

Vastgoed, globaal goed?

Standard Life Investments verzorgt ditmaal de bull-visie. In hun Global Outlook voor het tweede kwartaal lezen we wereldwijd mogelijkheden, vooral in Europa. De laatste Clockwise update van Fidelity dateert van maart dit jaar, en op dat moment werd er gematigd onderwogen.

Veel positieve opinies voor vastgoed

Vastgoed

De database van Alpha Research bevat 42% positieve opinies en 36% neutraal voor vastgoed. Alpha Research kijkt gedetailleerder naar de visies van Schroders, Kleinwort Benson, KBC, Kames Capital, Fidelity en BNP Paribas en vindt de overeenkomsten.

Focus op vastgoed

Real Estate

Als we afgaan op de recente asset allocatie-opinies van asset managers blijft vastgoed ook in 2013 een aantrekkelijke asset klasse. Een tweede plek na aandelen, maar ruimschoots vóór commodities, cash en obligaties.

Vastgoed: huurwoningen als belegging?

Vastgoed: huurwoningen als belegging?

Sinds korte tijd lijkt er in Amerika een einde te zijn gekomen aan de daling van huizenprijzen. Nu Private Equity partijen single family homes’ groot aan het opkopen zijn is de vraag: hoe zit dat in ons eigen Nederland?

Vastgoed in Azië en Amerika

Vastgoed in Azië en Amerika

Ook in 2013 is vastgoed een aantrekkelijke asset klasse. Maar welke regio heeft de voorkeur? Het Noorse staatsoliefonds vestigde onlangs de aandacht op zich door een uitbreiding in vooral Amerikaans vastgoed. Het Zweedse SEB ziet voor vastgoed meer kansen in Azië.

Wat als je het benchmarkrisico niet wil?

Eelco Ubbels RBA

Uitgangspunt bij de invulling van de portefeuille is vaak de benchmark. Het benchmarkrisico wordt dan als feit aangenomen. Maar wat nu als je dat niet wilt?

Op zoek naar inkomsten – het nieuwe schaarse goed

Bill McQuaker Henderson

We leven in een heel buitengewone tijd: sinds de komst van de kredietcrisis hebben ongekende verruimingsmaatregelen van centrale banken, bedoeld om groei te stimuleren en om het op slot gaan van kapitaalmarkten te voorkomen, de rentes naar hun laagste niveaus in historie gebracht.

Vastgoed kansen voor 2013

Invesco Real Estate

Op vrijdag 16 november werd in het Amsterdamse Hilton voor de 5e keer  het “Invesco Real Estate Conference” gehouden. Van macro-economische vooruitzichten tot fundamentele bottum up -analyses werd de hele vastgoedsector minutieus doorgenomen. Wat waren de highlghts?

Pages

Subscribe to RSS - Vastgoed