Sectoren

Technologie aandelen: “this is money, not science!”

Stuart O'Gorman - Director Technology Investment bij Henderson

“Let op hoge toetredingsdrempels, dan is ‘Moore’s law your friend’“, zo startte Stuart O’Gorman, Director Technology Investment bij Henderson vorige week zijn presentatie in Brussel. “Technologie is als een value trap, voor je het weet zit je in een bubble”.

“De benchmark is voor ons niet relevant”

Invesco Thorsten Paarmann

Zonder risico geen rendement, het is de aloude wijsheid van de belegger. En in het verlengde daarvan ligt de bekende aanname dat aandelen met een hoge volatiliteit beter renderen. Toch zijn er onderzoekers die dit uitgangspunt betwisten en beleggers die een andere weg kiezen.

Asset Allocatie aandelen oktober

Aandelen

Nu de laatste maanden van het jaar zijn aangebroken, is het interessant welke mutaties er zijn voor de allocatie aandelen. Met de inventarisatie van asset allocatie rapporten van 15 partijen ziet het overzicht er als volgt uit:

Asset Allocatie aandelen september

Asset Allocatie

De maandelijkse asset allocatie rapporten hebben deze keer geen grote verschuivingen laten zien. Wel zijn er onderliggend trends die het vermelden waard zijn. Zo zijn er de volgende mutaties opgevallen.

Aandelen: waarom in Technologie?

Technologie

Om welke reden is beleggen in Technologie belangrijk? Fidelity onderscheidt trends en Henderson ziet 10 redenen om in Technologie te beleggen.

Aandelen: Technologie sector

De impact van Apple op de technologie sector is onomstreden. Dit geldt zowel voor de technologie zelf als de impact op technologie in benchmarks. Wat mogen we verwachten van de technologie aandelen voor de nabije toekomst? Vandaag de visie van Henderson Global Investors tegenover Cheuvreux.

Europese aandelen: The Tactical Bear

Cheuvreux

We herhalen dat deze cyclus een patroon is van stijgende aandelen, correctie en herstel. We gaan ervan uit dat dit niet anders zal zijn in 2012. De uitdaging is het behoud van kapitaal tot en met de zomer.

Het leiderschap van veilige groei is hersteld. Wij zijn een tactische beer, maar ook een strategische stier. We verwachten later dit jaar dat de vooruitzichten voor de groei weer opfleuren. In Europa is het wachten dat de winst-cyclus van "binnenlandse waarde" de bodem bereikt. Cheuvreux verwacht.....

Subscribe to RSS - Sectoren