Edin Mujagic

Edin Mujagic (1977, Bosnië-Herzegovina) is een macro- en monetair econoom en auteur van de boeken ‘Tien jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Het inflatiespook’ (2010) en ‘Geldmoord’ (oktober 2012, inmiddels de 4de druk). Zijn analyses van de economische ontwikkelingen en columns verschijnen regelmatig in de kranten en weekbladen in Nederland en ruim 20 andere landen. Hij is vaste columnist over macro-economie, (euro)crisis en geopolitiek bij het Instituut Clingendael en over macro-economie bij beleggersweekblad Beleggers Belangen. Daarnaast is hij regelmatig te horen op radio en TV.

Mujagic studeerde macro-economie aan de Universiteit van Tilburg waar hij momenteel ook werkt aan zijn proefschrift over de vraag of de Europese Centrale Bank gevoelig is voor politieke druk. Hij werkte eerder als financieel analist en redacteur economie bij het zakenweekblad FEM Business. Sinds eind 2011 is hij een zelfstandig macro-economisch analist, publicist en spreker.

Mujagic is onder meer één van de twee Nederlandse leden van de Economists’ Club van Project Syndicate, één van de vijf meest gelezen nieuwssites ter wereld (www.project-syndicate.org) en is lid van de Monetaire Kring in Nederland.  Economists’ Club (ca. 70 leden, op uitnodiging) is een discussie- en debatforum voor Nobelprijswinnaars in de economie, hoofdeconomen van verschillende internationale financiële instellingen, en voormalig centrale bankiers en ministers van Financiën. De Monetaire Kring is een beleidsforum van academici en beleidsmakers bij de centrale bank, het ministerie van financiën, banken, pensioenfondsen en andere financiële instellingen.

Adres: 
Netherlands
Telefoon: 
06-11799487