Research

testomg

Actief of passief; een bokswedstrijd

Actief of Passief

Is actief of passief beleggen een keuze? Het blijkt snel een minder zwart-wit discussie te zijn. Tijdens de eerst Alpha Research 'Kennislunch' kwam de discussie tussen ThinkETFs en HJCO goed op gang en scoorden beide partijen punten!

Tags: 

Low Volatility – Smart Alpha of toch Smart Bèta?

Low Volatility round table

Russell Investments en INTECH kijken beide naar het thema Low Volatility, maar benaderen het verschillend. Waarbij Russell Investments een benchmark en index benadering heeft, komt INTECH met een actieve strategie. 

Zes recente vraagstukken: Bull of Bear?

Zes recente vraagstukken: Bull of Bear?

Zes specialisten pakten onlangs een even groot aantal 'Hot Questions' beet bij een workshop multi-asset van Pioneer. Na elke vraag volgde een confrontatie tussen twee sprekers, waarbij ze een positie moesten kiezen: bull of bear

Overzicht 30 Asset Allocatie documenten

Asset Allocatie Consensus Rapport

Alpha Research maakt nu gebruikt van 30 asset managers en hun openbare publicaties voor het maandelijkse Asset Allocatie Consensus Rapport. Hier de lijst van de asset managers waarop het rapport is gebasserd met hun laatste asset allocatie publicatie.

Risk Premia – een introductie

Risk Premia – een introductie

Met de ‘Modern Portfolio Theory’ van Harry Markokowitz uit 1952, nam het CAPM model haar eerste stappen in de financiële wereld. Nu de Low Volatitly strategy aantoont dat aandelen met een laag risico, een hoger rendement kunnen behalen dan aandelen met een hoog risico, is het tijd om te kijken waar we staan.

Sleepwalkers?

Sleepwalkers

The Economist kondigde het op 25 mei als een horror-film aan: "The Sleepwalkers. A euro disaster waiting to happen". Met zes achtereenvolgende kwartalen van krimp is het tijd om tot actie over te gaan, zo is de redenering van het Britse tijdschrift. 

Overzicht Asset Allocatie documenten

Asset allocatie Rapport

Alpha Research maakt gebruikt van 24 asset managers en hun openbare publicaties voor het maandelijkse Asset Allocatie Rapport. Hier de lijst van de asset managers waarop het rapport is gebasserd met hun laatste asset allocatie rapport.

The End Of The Debt Supercycle And How It Changes Everything

The End Game

John Mauldin is een gerenommeerd financieel deskundige en een New York Times best-selling auteur. Tot de verbeelding spreekt zijn gratis wekelijkse nieuwsbrief die door meer dan 1 miljoen lezers in de inbox verschijnt. ‘Thoughts from the Frontline’ was een van de eerste gratis publicaties voor beleggers met onpartijdige informatie en begeleiding.

Asset Allocatie Preview

Alpha Research Asset Allocatie

Als we afgaan op de asset allocatie-opinies van 21 asset managers, dan is er optimisme. Tegenwoordig ook wel ‘risk on‘ genoemd. Risico’s worden wel benoemd, maar met ‘the search for yield’ is er de bereidheid om risico’s te nemen. Welke risico’s worden er nu genomen?

Scoren met risicobeheersing in 2013

Eelco Ubbels RBA

Nu bijna elke financiële partij zijn outlook 2013 heeft gepresenteerd, kunnen we het nieuwe jaar vol goede moed starten. Toch zullen ‘zwarte zwanen’ die niet in de oulooks voorkomen, asset allocatie aanpassingen vragen. Asset allocatie is niet statisch maar waar komt in 2013 het rendement vandaan?

Pages

Subscribe to RSS - Research