Regio

Amerikaanse aandelen neutraal gewogen

Amerikaanse aandelen neutraal gewogen

De categorie aandelen is al geruime tijd de absolute favoriet van alle beleggingscategorieën, maar zijn Amerikaanse aandelen nog aanbevelenswaardig nu de bull run al 6 jaar duurt en de Fed de rente gaat verhogen? 

Abenomics en Japanse aandelen

Abenomics en Japanse aandelen

Met bijna 2/3 van de visies die Japanse aandelen aanbeveelt, is Japan een favoriete regio allocatie. Dat Japan met Abenomics heeft te maken is duidelijk, maar hoe positief is dat?

Europese aandelen favoriet

De categorie aandelen is al geruime tijd de absolute favoriet van alle beleggingscategorieën. Bij de regio allocatie binnen aandelen hebben Europese aandelen een duidelijke voorkeur boven de regio’s Japan, US en EM.

Amerikaanse aandelen: Overgewaardeerd?

De database van Alpha Research bevat momenteel maar 5 negatieve visies over Amerikaanse aandelen. We bekijken de bull-visie van Scotiabank en zetten die af tegen de bear: Pictet.

Japanse aandelen: Structurele hervormingen en de Bank of Japan

BlackRock en KBC hebben een zeer tegengestelde visie over Japanse aandelen, zo blijkt uit hun maandelijkse rapporten. Mogelijke acties van de Bank of Japan spelen hierbij een rol. Beide partijen lijken ook een andere mening toegedaan over de structurele hervormingen.

Emerging Market aandelen

De opinies voor Emerging Market aandelen zijn vrijwel precies in evenwicht: 13 fondsenhuizen zijn positief, 18 neutraal en 12 negatief. We gaan nader in op de visies van JP Morgan (onderwegen) en Amundi (overwegen).

Europese aandelen kritisch bekeken

Momenteel zijn maar 5 van de 50 fondsenhuizen voor Europese aandelen onderwogen. We bekijken de argumenten van Amundi (overwogen) en Pictet (onderwogen).

Performance EM aandelen sterk

De database van Alpha Research bevat momenteel maar 17,5% positieve visies over aandelen uit opkomende markten. Daarnaast is 45% neutraal en 37,5% positief. We vergelijken de argumenten van UOB Asset Management (onderwogen) en Pictet (overwegen).

Frontiermarkt Vietnam

Thu Nguyen, CIO van Vietnam Asset Management

Vietnam komt als frontiermarkt steeds meer in het vizier van asset managers. Over de voor- en nadelen van beleggen in Vietnam sprak Alpha Research met Thu Nguyen, CIO van Vietnam Asset Management Ltd.

Amerikaanse aandelen weer in trek

De consensus in de database van Alpha Research laat weer enthousiasme zien door Amerikaanse aandelen weer te overwegen. Dit betekent een mooi moment om te kijken naar de mogelijke redenen. Fidelity ziet kansen, dit in tegenstelling tot Pioneer.

Pages

Subscribe to RSS - Regio