Redactie

Wordt Japan een outperformer?

Consensus Japanse aandelen november 2017

Het jaar 2017 is een uitstekend jaar voor aandelenbeleggers geworden. Ook beleggers die in 2017 in Japanse aandelen hebben belegd kunnen tevreden terugkijken. Eind november liet de Nikkei 225 Index YTD met 18,9% (in USD) een lichte outperformance zien in vergelijking met de MSCI World. In die zin heeft de Japanse aandelenmarkt beantwoord aan de algemeen positieve verwachtingen. Blijft dit zo? Deze vraag blijkt veel beleggers bezig te houden.

Tags: 

Top 10 meest gelezen artikelen 2013

Top 10 meest gelezen artikelen 2013

Kun je conclusies trekken uit de meest gelezen artikelen van 2013? Aantrekkelijke pagina's afgelopen jaar waren in ieder geval "overzichten" en Emerging Markets.

The End Of The Debt Supercycle And How It Changes Everything

The End Game

John Mauldin is een gerenommeerd financieel deskundige en een New York Times best-selling auteur. Tot de verbeelding spreekt zijn gratis wekelijkse nieuwsbrief die door meer dan 1 miljoen lezers in de inbox verschijnt. ‘Thoughts from the Frontline’ was een van de eerste gratis publicaties voor beleggers met onpartijdige informatie en begeleiding.

Meest gelezen in 2012

Meest gelezen in 2012

Kun je conclusies trekken uit de meest gelezen artikelen van 2012? Misschien, maar interessant is het zeker om te weten wat nu de 5 best bezochte pagina’s het afgelopen jaar waren.

Fiscal Cliff: Hoe verder?

Fiscal Cliff

De dag vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen waarschuwden de landen van de G20 nog dat de dreigende fiscale crisis in de VS een gevaar voor de wereldeconomie vormt. Een etmaal later was duidelijk geworden dat Obama als president van de VS het probleem moet zien op te lossen.

WHO’S AFRAID OF THE FISCAL CLIFF?

Fiscal Cliff

Wie er 6 november a.s. ook wint, de nieuwe president van de VS zal maatregelen moeten nemen om het schuldenniveau omlaag te krijgen. De aandacht van de financiële markten lijkt te verschuiven van de Europese schuldencrisis naar de vraag of het Amerikaanse Congres erin zal slagen het land af te houden van de dreigende ‘fiscal cliff’

Regelgeving: Het belang van consultaties

Regelgeving: Het belang van consultaties

Wet- en regelgeving op het gebied van financieel toezicht komen niet zo maar uit de lucht vallen. Het begint met een voorstel, al dan niet uit politieke hoek. Dit voorstel wordt uitgewerkt, besproken en herzien. Op een gegeven moment wordt “de markt geconsulteerd”.  Dat is het (officiële) moment waarop marktpartijen op de uitgewerkte voorstellen kunnen reageren. 

Boek: Expected Returns on Major Asset Classes

Expected Returns on Major Asset Classes

De schrijver Anti Ilmanen van AQR Capital Management is vooral bekend geworden met Expected Returns in 2011. In de digitale uitgave Expected Returns on Major Asset Classes die hier beschreven wordt, gaat hij met een kritische blik langs theoretische zaken die in de praktijk niet werken. Ontluisterend!

Meest gelezen artikelen

Twitter

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, is het interessant om te kijken welke artikelen we gemist hebben. In ieder geval geen Griekse Exit die vorig jaar zomer dichterbij leek dan nu. Een korte analyse van de, via Twitter, meest gelezen artikelen.

Tags: 

Customized Indexing

Customized Indexing

'Een index kan dienen als maatstaf waartegen de performance van een beleggingsportefeuille wordt afgezet, maar ook als strategie op basis waarvan een beleggingsportefeuille wordt ingericht. Het eerste wordt "benchmarking" en het laatste "passief beleggen" genoemd.'

Pages

Subscribe to RSS - Redactie