Macro Economie

QE: Draghi vs Wellink

QE: Draghi vs Wellink

Draghi van de ECB verlengt het QE programma tot september 2016, maar Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank, vindt dit geen goed plan. Is Quantitative Easing nu goed- of slechtnieuws en waarom zijn ze het niet eens?

Hoe werkt de Economie nu echt

Video: Hoe de economie echt werkt

In deze video wordt in 30 minuten heel helder uiteengezet wat echt impact heeft op de economie. Na het kijken is ook duidelijk wat niet belangrijk is! Luister naar wat Ray Dalio van BridgeWater te vertellen heeft.

UBP en Henderson: De safe haven van morgen?

UBP en Henderson: De safe haven van morgen?

In het auditorium van het WTC in Amsterdam spraken afgelopen donderdag ook Jean-Sylvain Perrig en Alex Crooke van respectievelijk UBP en Henderson. Ook zij gaven hun visie over mogelijke ‘safe havens’ in de huidige economie. Eerst kwamen de heren apart aan het woord, daarna volgt hun debat met John Mauldin.

John Mauldin: Wat is de safe haven van morgen?

John Mauldin in Nederland

De Tactische Asset Allocatie commissie van de VBA had afgelopen donderdag 1 mei een primeur met de komst van John Mauldin. Het was de eerste keer dat Mauldin in Nederland sprak en dit gebeurde in het Auditorium van het WTC in Amsterdam.

Mariana Mazzucato: Government - investor, risk-taker, innovator

Mariana Mazzucato: Ted Talk

Waarom gaat de overheid niet gewoon uit de weg en laat het de private sector - de "echte revolutionairen" - innoveren? 

Northern Trusts's five-year ahead forecasts

Northern Trusts's five-year ahead forecasts

Northern Trust waagt zich aan 5-year ahead forecasts voor de kapitaalmarkt. Afgelopen 11 September lichtten Jim McDonald (Chief Investment Strategist) en Claire Meier (Senior Fixed Income Sovereign Analyst) van Northern Trust via een webinar de voorspellingen toe. Alpha Research houdt deze voorspellingen tegen het licht van Northern Trust's voorspellingen van 2011 en 2012.

Zes recente vraagstukken: Bull of Bear?

Zes recente vraagstukken: Bull of Bear?

Zes specialisten pakten onlangs een even groot aantal 'Hot Questions' beet bij een workshop multi-asset van Pioneer. Na elke vraag volgde een confrontatie tussen twee sprekers, waarbij ze een positie moesten kiezen: bull of bear

No free lunch

No Free Lunch

Volgens ECR Research moet men in deze tijd één uitspraak van Milton Friedman goed voor ogen houden: “Er bestaat niet zoiets als een free lunch”. Wat hij daarmee bedoelde, was dat een centrale bank prima in staat is geld er bij te creëren en daarmee de economie te stimuleren, maar uiteindelijk moet daar ook een prijs voor betaald worden.

Monetair beleid werpt vruchten af

Monetair beleid werpt vruchten af

Normaliter stijgen aandelenkoersen omdat ze betere economische tijden voorzien. Naarmate deze verwachting bewaarheid wordt, stijgen ook de huizenprijzen en krimpen credit spreads in de obligatiemarkt. Deze keer ligt de volgorde echter andersom.

Sleepwalkers?

Sleepwalkers

The Economist kondigde het op 25 mei als een horror-film aan: "The Sleepwalkers. A euro disaster waiting to happen". Met zes achtereenvolgende kwartalen van krimp is het tijd om tot actie over te gaan, zo is de redenering van het Britse tijdschrift. 

Pages

Subscribe to RSS - Macro Economie