Economische Groei

QE: Draghi vs Wellink

QE: Draghi vs Wellink

Draghi van de ECB verlengt het QE programma tot september 2016, maar Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank, vindt dit geen goed plan. Is Quantitative Easing nu goed- of slechtnieuws en waarom zijn ze het niet eens?

Valutamarkt tot rust

Consensus FX Report

De valutamarkt is weer wat tot rust gekomen de afgelopen maand. Of en hoe dat de verwachtingen voor de toekomstige koersontwikkelingen beinvloed heeft, valt te lezen in het Consensus FX Report van april.

EUR/USD outlook 2015

Euro / US Dollar

Het woord “valutaoorlog” tref je in toenemende mate aan in commentaren. Zowel door serieuze als minder serieuze bronnen.  De serieuze bronnen haasten zich dan nog om wel te stellen dat het niet om een uitgesproken oorlog gaat...

Hoe werkt de Economie nu echt

Video: Hoe de economie echt werkt

In deze video wordt in 30 minuten heel helder uiteengezet wat echt impact heeft op de economie. Na het kijken is ook duidelijk wat niet belangrijk is! Luister naar wat Ray Dalio van BridgeWater te vertellen heeft.

No free lunch

No Free Lunch

Volgens ECR Research moet men in deze tijd één uitspraak van Milton Friedman goed voor ogen houden: “Er bestaat niet zoiets als een free lunch”. Wat hij daarmee bedoelde, was dat een centrale bank prima in staat is geld er bij te creëren en daarmee de economie te stimuleren, maar uiteindelijk moet daar ook een prijs voor betaald worden.

Monetair beleid werpt vruchten af

Monetair beleid werpt vruchten af

Normaliter stijgen aandelenkoersen omdat ze betere economische tijden voorzien. Naarmate deze verwachting bewaarheid wordt, stijgen ook de huizenprijzen en krimpen credit spreads in de obligatiemarkt. Deze keer ligt de volgorde echter andersom.

Eurocrisis later dit jaar zeer goed mogelijk

Economie, Eurocrisis

De laatste tijd is er duidelijk sprake van een hernieuwd vertrouwen in de euro. Het feit dat de Europese munt zich goed gehouden heeft, ondanks de politieke onzekerheid in Italië en Cyprus crisis, heeft sterk aan dit vertrouwen bijgedragen.

Inflatie: welke belegging past het beste?

Inflatie

Beleggers zien Inflation Linked Bonds niet zitten, zo blijkt uit de laatste Alpha Research Asset Allocatie rapportage. Maar toen Schroders 125 van haar cliënten naar hun inflatieverwachtingen binnen 5 jaar vroeg, bleek 76% meer dan 4% inflatie te verwachten. Waar wringt de schoen?

Economische Outlook 2013

Economische Groei OESO

De macro-economische verwachtingen voor 2013 blijven in de schijnwerpers staan. Wat zijn de groeicijfers, en komt er - met de acties van de centrale banken in gedachten – op langere termijn misschien inflatie? Logisch deze aandacht, nu de wereldeconomie in grote onzekerheid verkeert terwijl we op de drempel van 2013 staan.

Fiscale Unie: Hoe, wat en waarom?

Met de vorige zomer nog vers in het geheugen, mogen we ons nu afvragen wat deze zomer brengt? Met Griekenland op “pole position” qua schuldenproblemen, doen natuurlijk Portugal en Ierland er ook nog toe. Alleen als het om de echte bedragen gaat dan is de strijd om “pole position” tussen Italië en Spanje pas echt verontrustend.

Pages

Subscribe to RSS - Economische Groei