Commodities

Hieronder recent geplaatste artikelen

Commodities tonen divers beeld

In de Asset Allocatie Consensus van Alpha Research zijn commodities al lange tijd grotendeels onderwogen. Deze asset class heeft als enige de afgelopen maand een positief rendement gemaakt, namelijk 6,10% in Euro's.

Slechts 2 partijen positief over grondstoffen

Momenteel zijn slechts 2 partijen in de database positief over grondstoffen. KBC licht hun positieve visie toe en we geven de hoofdargumenten weer van een aantal partijen die negatief zijn: Franklin Templeton, Fidelity, Barclays en Neuberger Berman.

Commodities nog niet favoriet in 2014

Commodities nog niet favoriet in 2014

De Asset Allocatie Consensus van Alpha Research van maart 2014 gaf aan dat de meeste asset managers op dit moment niet enthousiast zijn om in commodities te beleggen.

Commodities wereldwijd

In de database van Alpha Research is het percentage negatieve visies voor grondstoffen met 35.7% twee keer zo hoog als het percentage positieve visies van 17.9%. KBC is positief, Fidelity is negatief en we bekijken de argumenten.

Commodities: Is de opleving tijdelijk?

De laatste jaren hebben commodity futures geen rendement opgeleverd. Recentelijk zijn er veranderingen, en bij de helft van de grondstoffenmarkten, waaronder bij aardolie en koper, zijn positieve 'roll'-returns te zien. Alpha Research leest 3 positieve opinies, 11 neutrale en 11 negatieve.

Commodities, welke kant zal het opgaan?

Commodities zijn de afgelopen jaren een steeds belangrijkere beleggingscategorie geworden. Ze worden gezien als een belangrijke component van een gediversifieerde portefeuille, niet alleen in termen van risicospreiding, maar ook door de veronderstelde inflatielink.

Goud: niet zo glanzend meer?

Goud

Zouden Goldman Sachs, Credit Suisse en Société Générale dan toch gelijk krijgen? GS had al in januari laten weten dat het goudverhaal over was. Afgelopen week maakte GS deze visie concreter: cliënten werden geadviseerd short te gaan in goud.

Wat als je het benchmarkrisico niet wil?

Eelco Ubbels RBA

Uitgangspunt bij de invulling van de portefeuille is vaak de benchmark. Het benchmarkrisico wordt dan als feit aangenomen. Maar wat nu als je dat niet wilt?

The year of the reflation

UBP Outlook 2013

Mario Draghi is er mee bezig, Ben Bernanke ook en sinds kort de Japanse premier Shinzo Abe: reflatie. Vorige week presenteerden in Amsterdam Patrice Gautry en Alan Mudie, beiden van UBP , hun verwachtingen voor 2013. Reflatie was daar bij het sleutelwoord.

Op zoek naar inkomsten – het nieuwe schaarse goed

Bill McQuaker Henderson

We leven in een heel buitengewone tijd: sinds de komst van de kredietcrisis hebben ongekende verruimingsmaatregelen van centrale banken, bedoeld om groei te stimuleren en om het op slot gaan van kapitaalmarkten te voorkomen, de rentes naar hun laagste niveaus in historie gebracht.

Pages

Subscribe to RSS - Commodities