Asset Allocatie

Abenomics en Japanse aandelen

Abenomics en Japanse aandelen

Met bijna 2/3 van de visies die Japanse aandelen aanbeveelt, is Japan een favoriete regio allocatie. Dat Japan met Abenomics heeft te maken is duidelijk, maar hoe positief is dat?

Bedrijfsobligaties in balans

Bedrijfsobligaties in balans

De categorie obligaties is van alle beleggingscategorieën al geruime tijd het meest uit de gratie. In de subcategorie bedrijfsobligaties zijn de opinies gelijkelijk verdeeld en zien sommigen nog kansen om rendement toe te voegen.

Europese aandelen favoriet

De categorie aandelen is al geruime tijd de absolute favoriet van alle beleggingscategorieën. Bij de regio allocatie binnen aandelen hebben Europese aandelen een duidelijke voorkeur boven de regio’s Japan, US en EM.

Commodities tonen divers beeld

In de Asset Allocatie Consensus van Alpha Research zijn commodities al lange tijd grotendeels onderwogen. Deze asset class heeft als enige de afgelopen maand een positief rendement gemaakt, namelijk 6,10% in Euro's.

Valutamarkt tot rust

Consensus FX Report

De valutamarkt is weer wat tot rust gekomen de afgelopen maand. Of en hoe dat de verwachtingen voor de toekomstige koersontwikkelingen beinvloed heeft, valt te lezen in het Consensus FX Report van april.

High Yield : twee visies

High Yield

Al lange tijd geeft de Asset Allocatie Consensus van Alpha Research aan dat de meeste asset managers niet enthousiast zijn om in vastrentende waarden te beleggen. Maar binnen de obligatie-categorie wordt High Yield nog als het meest aantrekkelijk gezien.

Primeur: Staatsobligaties op overwegen

Voor het eerst sinds de start van de Alpha Research database is er meer dan één fondsenhuis positief over staatsobligaties. We bekijken de primeur voor Schroders (voor het eerst op 'overwegen') en de Robeco visie voor 'onderwegen'.

Japanse aandelen: Structurele hervormingen en de Bank of Japan

BlackRock en KBC hebben een zeer tegengestelde visie over Japanse aandelen, zo blijkt uit hun maandelijkse rapporten. Mogelijke acties van de Bank of Japan spelen hierbij een rol. Beide partijen lijken ook een andere mening toegedaan over de structurele hervormingen.

Convertibles: De argumenten

Convertible Bonds

De meningen over convertibles zijn in de database bijna allemaal positief. 5 asset managers zijn overwogen en 6 geven een neutraal advies. We bekijken de argumenten om te overwegen en twee opinies die voorzichtiger zijn.

Emerging Market aandelen

De opinies voor Emerging Market aandelen zijn vrijwel precies in evenwicht: 13 fondsenhuizen zijn positief, 18 neutraal en 12 negatief. We gaan nader in op de visies van JP Morgan (onderwegen) en Amundi (overwegen).

Pages

Subscribe to RSS - Asset Allocatie