Alternatives

Advertorial

Succesvol beleggen in Europese aandelen

  • Outperformance MSCI Europe van ruim 200% sinds 2000
  • Marktneutraal long/short
  • Nu dagelijks verhandelbaar van EUR 1.000 (UCITS variant).

 

Kijk op www.maninvestments.nl voor meer informatie.

Dow Jones Credit Suisse Core Hedge Fund Index
Barclay Hedge Fund Index
HFR Indices
Morningstar Hedge Fund & Alternatieve Beleggingen

EUR/USD outlook 2015

Euro / US Dollar

Het woord “valutaoorlog” tref je in toenemende mate aan in commentaren. Zowel door serieuze als minder serieuze bronnen.  De serieuze bronnen haasten zich dan nog om wel te stellen dat het niet om een uitgesproken oorlog gaat...

Convertibles: De argumenten

Convertible Bonds

De meningen over convertibles zijn in de database bijna allemaal positief. 5 asset managers zijn overwogen en 6 geven een neutraal advies. We bekijken de argumenten om te overwegen en twee opinies die voorzichtiger zijn.

Markt Neutraal: Rendement zonder marktrisico

Otto Francke - SEB

De focus op alfa behalen gaat vaak voorbij aan het grootste risico dat beleggingen lopen, namelijk: markt risico. Alfa creëren en alfa realiseren in een neergaande markt, is niet altijd het gewenste rendement. Met het uitsluiten van het marktrisico, komt je in de wereld van hedgefondsen waarbij alfa creatie wordt gerealiseerd door beta mensen.

Hedgefundsindustrie nieuwe stijl

Hedgefundsindustrie nieuwe stijl

De afgelopen jaren waren hedge funds niet populair bij beleggers, maar nu hedge funds het eerste kwartaal van 2013 positief afgesloten hebben, lijkt het negativisme te keren. Eindelijk weer performance na een moeilijke periode.

Op zoek naar inkomsten – het nieuwe schaarse goed

Bill McQuaker Henderson

We leven in een heel buitengewone tijd: sinds de komst van de kredietcrisis hebben ongekende verruimingsmaatregelen van centrale banken, bedoeld om groei te stimuleren en om het op slot gaan van kapitaalmarkten te voorkomen, de rentes naar hun laagste niveaus in historie gebracht.

Man: Asset allocatie en benchmarkdenken

Man Investments - Willem Johannesma

Asset allocatie heeft ook alles te maken met benchmarks. Om de benchmark te verslaan moet je afwijken van de benchmark. Wat nu als je het keurslijf van ‘benchmark denken’ van je afschudt? Man Investment laat het ‘benchmark denken’ los.

Hedge Fund commentaar mei 2012

Hedge Fund Report

De Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index eindigde in mei met een daling van 1,33%. Dit nieuwe maandelijkse commentaar geeft inzicht in Hedge Fund prestaties voor de maand mei. Enkele belangrijke bevindingen uit het rapport zijn:

Hedge Fund commentaar april 2012

Hedgefund

De Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index eindigde 0,04% lager in april. Het nieuwe maandelijkse commentaar geeft inzicht in hedge fund prestaties van de maand april. Enkele belangrijke bevindingen uit het rapport zijn:

Hedge Fund commentaar maart 2012

Hedge Funds

De Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index eindigde in maart met een kleine plus van 0,05%. Het nieuwe maandelijkse commentaar geeft inzicht in de hedge fund prestaties van maart.

Hedge Fund commentaar februari 2012

De Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index eindigde in februari met een plus van 1,61%. Het nieuwe maandelijkse commentaar geeft inzicht in hedge fund de prestaties met de belangrijkste Hedge Fund Strategie commentaren:

Pages

Subscribe to RSS - Alternatives