Aandelen

Amerikaanse aandelen neutraal gewogen

Amerikaanse aandelen neutraal gewogen

De categorie aandelen is al geruime tijd de absolute favoriet van alle beleggingscategorieën, maar zijn Amerikaanse aandelen nog aanbevelenswaardig nu de bull run al 6 jaar duurt en de Fed de rente gaat verhogen? 

Abenomics en Japanse aandelen

Abenomics en Japanse aandelen

Met bijna 2/3 van de visies die Japanse aandelen aanbeveelt, is Japan een favoriete regio allocatie. Dat Japan met Abenomics heeft te maken is duidelijk, maar hoe positief is dat?

Europese aandelen favoriet

De categorie aandelen is al geruime tijd de absolute favoriet van alle beleggingscategorieën. Bij de regio allocatie binnen aandelen hebben Europese aandelen een duidelijke voorkeur boven de regio’s Japan, US en EM.

Amerikaanse aandelen: Overgewaardeerd?

De database van Alpha Research bevat momenteel maar 5 negatieve visies over Amerikaanse aandelen. We bekijken de bull-visie van Scotiabank en zetten die af tegen de bear: Pictet.

Japanse aandelen: Structurele hervormingen en de Bank of Japan

BlackRock en KBC hebben een zeer tegengestelde visie over Japanse aandelen, zo blijkt uit hun maandelijkse rapporten. Mogelijke acties van de Bank of Japan spelen hierbij een rol. Beide partijen lijken ook een andere mening toegedaan over de structurele hervormingen.

Emerging Market aandelen

De opinies voor Emerging Market aandelen zijn vrijwel precies in evenwicht: 13 fondsenhuizen zijn positief, 18 neutraal en 12 negatief. We gaan nader in op de visies van JP Morgan (onderwegen) en Amundi (overwegen).

Europese aandelen kritisch bekeken

Momenteel zijn maar 5 van de 50 fondsenhuizen voor Europese aandelen onderwogen. We bekijken de argumenten van Amundi (overwogen) en Pictet (onderwogen).

Performance EM aandelen sterk

De database van Alpha Research bevat momenteel maar 17,5% positieve visies over aandelen uit opkomende markten. Daarnaast is 45% neutraal en 37,5% positief. We vergelijken de argumenten van UOB Asset Management (onderwogen) en Pictet (overwegen).

INTECH: Market Cap indices zijn niet efficiënt!

David Schofield, INTECH

Het Capital Asset Pricing Model van Nobelprijswinnaar William Sharpe leert ons dat een hoger rendement altijd samengaat met een hoger risico. Doordat Market Cap indices niet efficiënt zijn, zo stelt het Amerikaanse INTECH, kun je wel een hoger rendement halen met hetzelfde risico.

Low Volatility – Smart Alpha of toch Smart Bèta?

Low Volatility round table

Russell Investments en INTECH kijken beide naar het thema Low Volatility, maar benaderen het verschillend. Waarbij Russell Investments een benchmark en index benadering heeft, komt INTECH met een actieve strategie. 

Pages

Subscribe to RSS - Aandelen